Hakkımızda

Ülkemizde ve dünyada denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, bilgi ve becerilerle donatılmış denizcilik alanında çalışacak meslek elemanı yetiştirmek amacıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı olarak Bodrum Ortakent Yerleşkesinde, 2011 yılında YÖK onayı ile Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.
Yüksekokulumuz, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Ulaştırma Hizmetleri Bölümü'ne bağlı olarak Yat Kaptanlığı açılmış olup, Yat Kaptanlığı Programı'na 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımı yapılmaktadır. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılından itibaren de Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Hizmetleri Bölümü'ne bağlı Gemi İnşaatı Programı öğrenci kabul edecektir.
Meslek Yüksekokulumuzdaki Yat Kaptanlığı programındaki eğitim-öğretim faaliyetleri, yüksek teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz, Köprüüstü (Seyir ve Gemi İdaresi) Simülatörü, Yangın Mücadele Eğitim Platformu, Seyir Uygulama Laboratuvarı, İlkyardım ve Tıbbi Bakım Uygulama Laboratuvarı, Gemicilik Laboratuvarı, Meteoroloji Laboratuvarı, Denizde Güvenlik Laboratuvarı, Haberleşme Laboratuvarlarında (GMDSS) ve kapalı yüzme havuzunda gerçek durumlara uygun senaryolara göre uygulama yapmaktadırlar.
Gemi İnşaatı programında ise eğitim-öğretim faaliyetleri, mesleki yeterlilikler çerçevesinde tasarlanan dersliklerde, gemi inşa ve donatım atölyelerinde gerçekleştirilmekte olup, tersane saha çalışmalarıyla da eğitim-öğretim faaliyetleri desteklenmektedir.
Meslek Yüksekokulumuz, Yat Kaptanlığı ve Gemi İnşaatı Programları TYT puan türü ile öğrenci almakta olup, eğitim 4 yarıyıldan oluşan 2 akademik yıldır. Yat Kaptanlığı Programı 30, Gemi İnşaatı Programı da 20 kontenjanla öğrenci alımı yapacaktır.
Meslek Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 1 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 6 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 9 akademik ve 6 idari personel bulunmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuz bağlı olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin "Evrensel bilgi birikimine katkı sağlayan, yenilikçi araştırmalar yapan ve topluma hizmet üreten bilim insanlarının rehberliğinde gerçekleştirdiği eğitim öğretimle ulusal ve uluslararası alanlarda aranan seçkin mezunlar yetiştirmek" olan misyonu ve "Uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği eğitim öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa hizmetler sunan, bu hizmetlerin toplumsal refaha dönüştürülmesine öncülük eden bir dünya üniversitesi olma" vizyonu çerçevesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Prof.Dr.Tuncay KULELİ
Müdür