Prof.Dr.Tuncay KULELİ'den Çevrim içi Eğitim: ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik olarak 25 Ekim Çarşamba günü, 10.00-12.00 saatleri arasında "Çevre ve İklim Değişikliği" konusunda hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitim seminerine Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Tuncay KULELİ konuşmacı olarak katıldı.

Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr. Tuncay KULELİ iklim değişiminin kıyılara ve deniz seviyesine etkileri, karbon emisyonu, sürdürülebilir turizm ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında kapsamlı bilgiler verdiği konuşmasında ayrıca;

İklim değişikliği nedir?
İklim neden değişir?
İklim değişikliği ve küresel ısınma arasındaki fark nedir?
Dünya'nın eksen hareketlerindeki değişimlerin sonucu
İklim değişikliği neden önemli?
İklim değişikliğinin tarım, gıda, su kaynakları ve kıyı alanları üzerindeki etkileri neler?
Ekosistem değişiklikleri ile iklim değişikliklerini önleme konusunda nelerin yapılması gerektiği,

gibi birçok konu hakkında Okul Yöneticilerine ve Öğretmenlerine değerli bilgiler verdi. 200’den fazla dinleyicinin yer aldığı çevrim içi seminerde iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemlere ilişkin bilgiler veren Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr.Tuncay KULELİ ‘Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (UNFCCC) iklim değişikliğine karşı gelecekte daha güçlü bir tepki için gereken 4 yapı taşının Uyum, Azaltım, Finansman ve Teknoloji olarak belirlemiştir.’ diyerek bu konudaki kişisel görüşlerini ‘Sürdürülebilir büyümeyi bırakıp, öncelikli olarak uyum ve azaltma yaparak bu etkileri minimize edebiliriz’ olarak dile getirdi.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ‘İklim değişikliği ve çevre sorunları insanlığın ortak meselesidir’ sözlerine yer vererek konuşmasına ülkemizde yapılan çalışmalardan bahsederek devam eden KULELİ ‘Ülkemizde iklim değişikliğine karşı alınacak tedbirler, önlemler, uygulamalar ve yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanlığı düzeyinde sahipleniliyor ve izleniyor’ dedi.

Ülkemizde iklim değişikliği konusunda Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan çalışmalardan örnekler veren KULELİ ‘2053 Türkiye’nin Uzun Dönemli İklim Değişikliği Stratejisi ve Eylem Planı Bileşeni, 2022 İklim Şurası, 2011-2023 T.C. İklim Değişikliği Eylem Planı, Türkiye’nin İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı ve BM Sıfır Atık Projeleri ülkemizde Cumhurbaşkanlığımızca sahipleniliyor ve izleniyor’ dedi.

KULELİ’ye konuşmasının sonunda OGM Şube Müdürü İhsan Yalçınkaya teşekkürlerini sundu.


 


 

Son Güncelleme Tarihi : 02.11.2023 11:21 Okunma Sayısı : 182

Son Haberler