MYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli’nin Açılış Konuşması ile Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi


Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Gemi İnşaatı 1.sınıf öğrencilerinin üniversitemize uyum sürecini kolaylaştırmak için hazırlanan ‘Oryantasyon Programı’ 22.09.2022 Perşembe günü 10:30-11:45 saatleri arasında Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi Yeşil Salon’da, 1 idari, 5 akademik personel ile 18 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

MSKÜ Ortakent kampüsünden yer alan Melsek Yüksekokulumuzda, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin üniversite hayatını ve Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulunu daha iyi tanıyabilmeleri amacıyla düzenlenen oryantasyon programında MYO Müdürümüz Prof.Dr.Tuncay KULELİ açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“Devlet Üniversiteleri arasında teknolojiyi en fazla kullanan Meslek Yüksekokuluyuz”
 
22 Eylül Perşembe günü Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi Yeşil Salon’da düzenlenen program, MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay KULELİ’nin açılış konuşmasıyla başladı. Sn. KULELİ konuşmasında eğitime devamlılığın öğrenci kazanımları için teşkil ettiği öneme değinerek, “Meslek Yüksekokulumuz sadece bilginin öğretildiği bir yer değil, ayrıca sosyalleşmenin ve kültürel gelişmenin sağlandığı ve kişilerin sadece gemi inşaa ile ilgili eğitim almakla kalmayıp ilave donanımlar elde edebildikleri eğitim merkezidir. Bu nedenle derslere devamlılık önemlidir.” dedi. Çözüm odaklı ve proaktif bir yönetim anlayışı içerisinde olunduğuna konuşmasında dikkat çeken Sn. KULELİ ‘Her türlü soru ve sorunuzda çözüm merkezi olarak akademik personelimiz ve müdürlük olarak bizler her zaman yanınızdayız.’ Diyerek devlet üniversitesi olarak her türlü çözüm imkanına sahip olduğunu vurguladı.




Sosyal Transkript Uygulaması

Üniversite olarak öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal transkript uygulamasının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Prof.Dr.Tuncay KULELİ “Sosyal transkript sayesinde öğrencilerimiz hem gemi inşaa sektöründe hem de sosyal hayatlarında birkaç adım öne geçmek için sosyal ve kültürel zenginliklere ulaşabildikleri ve bunun da kurumumuz tarafından belgelenebilir nitelikte olması MYO’muzu özel kılıyor.’ şekilde konuştu.

Her fırsatta Bodrum Denizcilik MYO’nun içinde barındırdığı teknolojik altyapı ve nitelikli akademik kadrosu ile sektöre nitelikli personel yetiştirecek bir MYO olunduğunun altını çizen Prof.Dr.Tuncay KULELİ öğrencilere, 2 yıl gibi bir sürenin sanılanın aksine çok hızlı geçeceğini ve bu süre içerisinde öğrencilerimizin akademik donanımlarının yanı sıra yabancı dil ve staj gibi istihdam yarışında onları öne çıkartacak niteliklere sahip olmak için daha fazla çalışmaları gerektiğine dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.




Prof.Dr.Tuncay KULELİ’nin konuşmasının ardından, Gemi İnşaatı Programı akademik kadro kendilerini ve derslerini tanıtmak üzere sunumlar gerçekleştirdiler.

Öğr.Gör.Dr.Bülent İbrahim TURAN, Öğr.Gör.Dr.Mehmet AKMAN, Dr.Öğr.Üyesi Nur UYLAŞ SATı ve Dr.Öğr.Üyesi Şeyma BAYAZIT’ın yaptıkları sunumlar ile faaliyetleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler sundular ve merak edilen soruları yanıtladılar.



Meslek Yüksekokulumuz GEKA projesi kapsamında inşaatı devam eden derslik ve atölyeleri de gezen öğrenciler, gerekli bilgilendirmeleri aldıktan sonra oryantasyon programını tamamladılar.


 

Son Güncelleme Tarihi : 18.10.2022 14:17

Son Etkinlikler