Gemi İnşaatı Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü  Prof.Dr.Tuncay KULELİ'nin uygulamaya koyduğu Teknik Geziler kapsamında, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Gemi İnşaatı programı öğrencileri için  ÖREN Ege Yat’a  ve Ören Yat Kooperatifi’ne Teknik Gezi düzenlendi.



15.05.2024 tarihinde BESİAD sponsorluğunda gerçekleşen Teknik Gezi'de, Ege Yat firmasının sahibi Sinan Özer eşliğinde tersanede yapım aşamasında bulunan yatlar gezilmiş, üretim aşamaları yerinde anlatılarak değerli hocalarımız Dr.Öğr.Üyesi Şeyma BAYAZIT, Dr.Öğr.Üyesi Nur UYLAŞ SATI, Öğr.Gör. Dr. Bülent İbrahim TURAN ve Öğr.Gör. Dr. Mehmet AKMAN tarafından geminin donatımı hakkında öğrencilere bilgiler verilmiştir. Sonrasında alüminyum kesim işlerini tecrübe etmek amacı ile Metal CNC ile kesim yapılmış, öğrencilere CNC uygulamaları hakkında bilgiler verilmiştir.


       


36 öğrenci ve 5 öğretim görevlisinin katıldığı Teknik Gezi’de öğrencilere yatların yapımı ve denize indirme süreçleri hakkında bilgiler paylaşılmış, ahşap teknelerin yapımı ve derslerde öğrenilen terimler yerinde tecrübe edilmiştir. Gezimize sponsor olan BESİAD ve BESİAD Başkanı Neslihan NAZLIOĞLU’na ve ev sahibi Ege YAT’a teşekkür ederiz.





Teknik gezinin devamında, Meslek Yüksekokul öğrencilerimiz 1200 yat çekek kapasitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük çekek yeri olan ÖREN YAT KOOPERATİFİ’ni ve bu tesisi inşa eden TERSAN tesislerini ziyaret ettiler.





Gemi İnşaatı programı öğrencilerini karışlayan ve tüm tesis gezisi boyunca öğrencilere eşlik ederek faydalı bilgiler veren TERSAN Genel Müdürü Ahmet ERYILMAZ ve TERSAN İşletme Müdürü Fatih Bey öğrencilere sektördeki istihdam olanakları ve kariyer fırsatları hakkında değerli bilgiler aktardılar. Ören’e yapılan bu Teknik gezi Meslek Yüksekokul öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik deneyimle birleştirerek sektörde başarılı bir kariyer yapmalarına ve istihdam olanakları ile ilgili bilgi edinmelerine katkı sağladı.






Dış etkinliklerimizde ve sosyal faaliyetlerimizde birlik ve beraberliğimizi temsilen kullanılmak üzere Meslek Yüksekokul öğrencilerimiz için özel olarak yapılan t-shirtlerimize sponsor olan Barbaros Yatçılık’a teşekkürlerimizi sunarız.









Teknik gezi sonrasında gezimize sponsor olan BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’na, ziyaretimize ev sahipliği yapan EGE Yat firma sahibi Sinan ÖZER’e ve TERSAN İşletme Müdürü Fatih Bey’e Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr.Tuncay KULELİ tarafından plaket takdim edilmiştir.
 
 
 
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 17.05.2024 09:16

Son Etkinlikler