‘Güvenli Kan Temini’ Türkiye Kızılay Derneği Bilgilendirme Semineri

Türkiye Kızılay Derneği – Marmaris Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen seminerde Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı ve Yat Kaptanlığı Programı öğrencileri, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi Yeşil Salon’da ‘Güvenli Kan Temini’ konusunda Kan Bağışı Kazanım Birim Yetkilisi Sn. Neşe ACAROĞLU tarafından bilgilendirildi.

Neşe ACAROĞLU konuşmasında; "Güvenli Kan Temini projesi; kan bağışı konusunda duyarlılık yaratılması amacıyla, güvenli kan ihtiyacının etkin bir organizasyonla tamamen gönüllülük esası ile karşılanmasıdır. Amaç bağışlar için karşılık beklemeden, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından karşılanan kanların son teknolojik testlerden geçirilerek ayrıştırılmasıyla hastalara uygun koşullarda teslim edilmesidir. Genç kuşaklarımızı bilinçlendirmek için bu tür seminerleri veriyoruz." dedi.

Öğrencilerin dikkatle dinlediği Güvenli Kan Temini Semineri, öğrencilerimizin Neşe ACAROĞLU’na teşekkürlerini iletmeleri ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi : 31.03.2022 13:18