Gemi ve Yat İnşa Sanayi Sektör Tanıtımı - GİSBİR

GİSBİR İnsan Kaynakları Komisyonu, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Buluştu.



Fotoğraf, sağdan sola,
BDMYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay KULELİ - GİSBİR İnsan Kaynakları Komisyonu Danışmanı Cumhur KUTER – Mengi Yay Yatçılık İK Sorumlusu Ayben KOCATEPE – GİSBİR Ar Ge Uzmanı Gökhan Murat KAYA – GİSBİR İK Komisyon Sorumlusu Melisa YILMAZ – BDMYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Şeyma BAYAZIT


Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz 26 Ekim 2023 tarihinde GİSBİR (Türkiye Gemi İnşa Sanayi Birliği) İnsan Kaynakları Komisyonu katılımıyla bir Üniversite-Sanayi İşbirliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte, komisyon üyeleri ve GİSBİR üyesi sektör temsilcileri meslek yüksekokulumuz öğrencilerine iş imkânları ve kariyer bilgilendirmeleri yaptılar.

Etkinlik Gemi İnşaatı 1 Nolu Uygulama Atölyesi’nde, BDMYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay KULELİ’nin açılış konuşması ile başladı. KULELİ, öğrencilerimizin eğitim hayatı ve mesleğe adım attıkları ilk dönemlerde sektör temsilcilerinin desteğinin her zaman çok önemli olduğunu belirterek, "Meslek Yüksekokulumuzda Gemi İnşaatı programında öğrenim gören öğrencilerimiz için bu buluşmanın, tecrübe ve bilgi paylaşımı açısından çok yararlı olacağı kanısındayım" dedi.

Sn. KULELİ’nin konuşmasının ardından GİSBİR Tanıtım videosu ve Mengi Yay Yatçılık tarafından üretilmiş BALMY ve La Vie isimli mega yatlara ait videolar ile öğrencilere dijital sunum yapıldı.

       


Daha sonra sözü alan GİSBİR İnsan Kaynakları Komisyonu Danışmanı Sn. Cumhur KUTER,  "GİSBİR olarak Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı öğrencilerine %100 oranda zorunlu staj sağlama olanağımız mevcut" dedi.



İyi bir mesleki eğitim ve iyi bir İngilizce olmadan sektörde gelişmenin, geliştirmenin neredeyse imkansız olduğunun altını çizen KUTER ‘İngilizce’nin yanında 2. Bir yabancı dil sektörümüz istihdam yarışında büyük avantaj sağlarken, öğrenim hayatınız boyunca yer aldığınız sosyal sorumluluk projeleri, ilgi alanlarınız, kendinizi geliştirmeniz ve vizyonunuza yatırım yapmanız da eşit derecede avantaj sağlıyor’ dedi.


   

Türkiye’de sayılı üniversitede yürürlükte olan ‘Sosyal Transkript’ uygulamasının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde uygulanıyor olduğunun altını çizen MYO Müdürmüz Prof.Dr.Tuncay KULELİ öğrencilere bu konuda önemli bir hatırlatma yaptı.

Etkinlikte öğrencilerin sorularına önemli ölçüde yer verildi. Başta Sn. Kuter olmak üzere tüm komisyon üyeleri kendi alanlarında öğrencilere kıymetli tecrübeleri ile faydalı bilgiler verdiler. Gemi ve Yat İnşa Sektöründe yapay zeka uygulamaları nasıl ilerlemekte, Türkiye tersanelerinin mevcut durumu, Japonya tersanelerinde staj imkanları neler, sektörde hangi pozisyonlarda istihdam olanları çoğunlukta gibi sorulara aldıkları yanıtlarla Meslek Yüksekokul Gemi İnşaatı Programı öğrencilerimiz gemi inşa sektörü hakkında hem bilgi sahibi oldular hem de tersanelerde staj-kariyer yapma fırsatları hakkında fikir edindiler.



Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu olarak Gemi ve Yat İnşa Sektör Tanıtımı ve kariyer-iş imkanları hakkında bilgi verilen etkinlikte Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyelerine ve GİSBİR İnsan Kaynakları Komisyon Üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Son Güncelleme Tarihi : 31.10.2023 15:41

Son Etkinlikler