2023 Girişli Öğrencilerimiz İçin Oryantasyon Programı

BODRUM DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU
ORYANTASYON PROGRAMI
11.10.2023  Perşembe 10:00 GEMİ İNŞAATI MESLEKİ ÇİZİM ATÖLYESİ – BİLGİSAYAR LAB

Meslek Yüksekokulumuza yeni kayıt yapan öğrencilerimiz için düzenlenen Oryantasyon Programı Gemi İnşaatı meslek çizim atölyesinde MYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay KULELİ’nin Açılış Konuşması ile başladı.

                             

Bodrum Meslek Yüksekokulu 2023-2024 akademik yılı oryantasyon programı 11.10.2023 tarihinde gerçekleştirildi. Programa, Meslek Yüksekokulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ve bölümlerimiz Akademik Personelleri katılım sağladı. Gemi İnşaatı meslek çizim atölyesinde MYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay KULELİ’nin açılış konuşması ile başlayan oryantasyon programına 37 öğrenci ve 6 akademik personel katılım sağladı.

Program, Meslek Yüksekokulumuzun tanıtımı, akademik ve sosyal olanaklar, öğrenci toplulukları ve güvenlik konularına ilişkin bilgilendirmelerle başladı. Daha sonra öğrenciler yerleşkelerini ve atölyeleri gezdi. Programa katılan öğrenciler, üniversite hakkında daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı bulduklarını ve yeni arkadaşlıklar kurabildiklerini dile getirdiler.

Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Tuncay KULELİ oryantasyon programın amacının öğrencilere üniversite hayatına uyum sağlama konusunda yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Meslek Yüksekokulumuza yeni katılan öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Oryantasyon programımız, öğrencilerimizin üniversite hayatlarına daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olacak önemli bir etkinliktir." dedi.

“2023 YKS sonuçlarına göre Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında Gemi İnşaatı Programı için en çok tercih edilen 2. Üniversiteyiz. ”

2023 YKS sonuçlarına göre bu yıl Meslek Yüksekokulumuzdaki Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Gemi İnşaatı programımızın en çok tercih edilen 2. bölüm olmasından duyduğu gururu dile getiren Kuleli, ‘Bu sayı, Meslek Yüksekokulumuz’un Türkiye'de önemli bir konumda olduğunu gösteriyor. Meslek Yükskokulumuz kaliteli bir eğitim veriyor. Bölümümüzde alanında uzman akademisyenler görev alıyor. Ayrıca, bölümümüz öğrencilere uygulamalı eğitimler imkanı sunuyor. Bu sayede mezunlarımız, iş hayatına hazır olarak başlıyorlar." dedi.

         

Prof.Dr.Tuncay KULELİ’nin konuşmasının ardından, Gemi İnşaatı Programı akademik kadro kendilerini ve derslerini tanıtmak üzere Gemi İnşaatı Bilgisayar Laboratuvarına geçtiler.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Şeyma BAYAZIT, Dr.Öğr.Üyesi Nur UYLAŞ SATI, Öğr.Gör.Dr.Bülent İbrahim TURAN ve Öğr.Gör.Dr.Mehmet AKMAN’ın yaptıkları sunumlar ile faaliyetleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler sundular ve merak edilen soruları yanıtladılar.

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Yat Kaptanlığı programı öğrencileri de oryantasyon programına bölüm dersliklerinde devam ettiler. Bölüm başkan vekili Öğr.Gör.Mehmet DANACI ve  bölüm akademik personellerinden Öğr.Gör.Dr. Tansu ÖZBEY’in bölüm tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiği oryantasyon sonrasında öğrenciler Köprüüstü Simülatörü ve Yangın Platformunu gezerek bu alandaki eğitim olanaklarını yerinde inceledi.

Programdan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, "Bölümümüzün tanıtım sunumlarından çok faydalandık. Bu sayede bölümümüz hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk." Dediler.





 

Son Güncelleme Tarihi : 12.10.2023 14:36

Son Etkinlikler