Sahil Güvenlik Komutanlığı Semineri





Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Sayın Utku
 Meral Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Yat Kaptanlığı Programı öğrencileriyle okulumuzda bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Yüzbaşı Sayın Utku Meral’in deneyimlerini ve gözlemlerini paylaştığı, Türk Kaptan’larının denizcilik sektöründeki yerine ve önemine dem vurduğu seminer 08.12.2021 Çarşamba günü 15:00-16:00 saatleri arasında Yüksekokulumuzdaki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi Yeşil Salon’da, 2 idari, 4 akademik personelimiz ile Ulaştırma Hizmetleri Bölümünden 23 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilere, üniversite eğitim hayatları boyunca kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Yüzbaşı Sayın Utku Meral, "Eğitiminizi en iyi şekilde alarak ve eğitiminizin yanına Yabancı dil gibi ticaret dünyasında size fayda sağlayacak tahsiller koyarsanız fark yaratırsınız. Çünkü bu rekabet şartlarında kaliteli ve işinin ehli bir Türk Kaptanı olmak ve öne geçmek için fark oluşturmalısınız" diye konuştu.

Donatıcıların Avrupalı Kaptanları tercih ettikleri kadar Türk Kaptanlarını da tercih edebilecekleri dile getiren Meral, "Dünya değişiyor ve gelişiyor. Bununla birlikte rekabet koşulları da sertleşiyor. Bu şartlarda başarılı olmak için çok çalışmalı, kendinizi geliştirmeli ve donanımlı bir Türk Kaptanı olarak mevzuatlardaki yenilikleri takip etmelisiniz. Jeff Bezos’un Bodrum’daki mega yat kaptanı neden Türk olmasın?" dedi.

Bu keyifli sohbet sonrasında Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Sayın Utku Meral’e teşekkürlerini ileten öğrencilere Sayın Meral de Sahil Güvenlik Tekne ziyareti sözü verdi.


 

Son Güncelleme Tarihi : 10.12.2021 09:44

Son Etkinlikler