Muğla Valiliği ve GEKA’dan Anlamlı Ziyaret

Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nu Ziyaret Etti

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Mavi Nesil Projesi kapsamında önemli bir destek ziyaretine ev sahipliği yaptı. Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Sayın İsmail SOYKAN, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Özgür AKDOĞAN ve MSKÜ BAP Birimi Başkanı Doç. Dr. Osman ÖZKARACA 06.12.2023 tarihinde Meslek Yüksekookulumuzu ziyaret ederek GEKA destekli Mavi Nesil Projemizin ilerlemesini ve başarılı uygulamalarımızı yerinde inceledi.




Ziyaret kapsamında, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve aynı zamanda Mavi Nesil Projemizin Yürütücü-Koordinatörü olan Prof. Dr. Tuncay KULELİ, misafirlerimize Mavi Nesil Projemizin geldiği nokta ve çıktıları hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

“Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü Adına Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mavi Nesil Projesi: Denizcilik ve yatçılık sektöründe eğitim, beceri ve istihdam edilebilirliği geliştirme merkezi projesi” Muğla Valiliğimiz, Bodrum Kaymakamlığımız, Bodrum Ticaret Odası, Ören Yat Kooperatifi ve Bodrum Belediyesinin ortaklığında, Bodrum Denizciler Derneği iştirakçiliğinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İstanbul Merkez ve Muğla’ya Hizmet Vakfı dış destekçiliğinde hayata geçirdiğimiz, istihdam edilebilirliği arttırmaya yönelik bölgesel bir projedir.

Projemizin kapsamında, Meslek Yüksekokulumuz'un Birinci Etap Mesleki Eğitim Kursları ile Denizcilik, Yat imalatı ve Yat Turizmi sektörlerinde ihtiyaç duyulan iş gücü potansiyeline sahip bireyleri; bir iş bulmalarını sağlayacak, işlerini koruyup geliştirebilecekleri yetkinlikte yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, değişim süreçlerine uyum sağlayabilecekleri, iş değiştirmek istediklerinde veya işten çıkarıldıklarında kolaylıkla yeni bir iş bulabilecekleri niteliklere sahip elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.




Birinci Etap Mesleki Eğitim Kurslarımıza katılan bireylerin, yaşam sürelerinin farklı evrelerinde iş hayatına katılabilen ve aynı zamanda işten ayrılabilecek yeteneklere sahip teknik elemanlar olarak yetiştirilmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, denizcilik sektörünün çeşitli ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte ve becerilere sahip personel ve ara elemanlar yetiştirmek amacıyla uygulamalı mesleki eğitim veren birimler, atölyeler ve laboratuvarlar ile örgün eğitim dışında da Birinci Etap Mesleki Eğitim Kursları düzenlenerek gençlere başarılı bir şekilde meslek sahibi olmaları için gerekli belgeler kazandırılmıştır.

Uygulamalı mesleki eğitim kurslarımız, Meslek yüksekokulumuzda görevli, konularında uzman doktoralı öğretim elemanlarımız tarafından hazırlanarak uygulamalı olarak tatbik edilmiştir.

Mesleki eğitim kurslarımız, denizcilik ve yatçılık sektöründe eğitim, beceri ve istihdam edilebilirliği geliştirme merkezi olarak GEKA ve ortaklarımızın destekleriyle inşa edilen ve donatılan atölyeler uygulamalı olarak icra edilmiştir.



Proje kapsamında:

 
  • Ahşap-Kompozit Atölyesi
  • Kaynak Atölyesi
  • Mekanik, Makine ve Teçhizat Atölyesi
  • Bilgisayar ve Bilgisayar Destekli Çizim Atölyesi
  • Simülasyon, Tasarım ve Üç Boyutlu Modelleme Atölyesi
Atölyeleri hayata geçirilmiştir.

Uygulamalı Mesleki Eğitim için, başta kaynak simülatörü, olmak üzere Ahşap-Kompozit atölyesi, Kaynak Atölyesi, Mekanik, Makine ve Teçhizat Atölyesi malzemelerinin tedarikinde yerli ve milli ürünlerin kullanılması sağlanmıştır.

Mavi Nesil Projemizin bir sonraki etabında, hem Bodrum’da hem de Muğla bölgemizdeki denizcilik ve yatçılık sektöründen gelen yoğun talepler ve beklentiler kapsamında Yat Hizmetleri, STCW ve yenileme, Yat Aşçılığı, Yat Hizmetleri gibi hizmete yönelik uygulamalı mesleki kursların açılmasını planlamaktayız.




Gerek örgün eğitimde olan, gerek çeşitli nedenlerle örgün eğimde yer alamamış gençlerimizin, denizcilik sektörünün yoğun bir şekilde talep ettiği eğitimli-becerili-belgeli personel yetiştirmemiz anlamında, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı (YİKOB) Vali Yardımcısı Sayın İsmail SOYKAN, ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Sayın Özgür AKDOĞAN’nın Mavi Nesil Projemiz kapsamında okulumuza yaptıkları destek ziyareti hem sektör hem de nitelikli istihdam adayı gençlerimiz açısından son derece önem taşımaktadır.”

Ziyaret kapsamında, Yat Kaptanlığı Programı öğrencilerimizin eğitim aldığı Köprüüstü Simülatörü’nde Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Sayın İsmail SOYKAN, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Özgür AKDOĞAN motor yat kullanarak gerçek zamanlı seyir deneyiminde bulundular.
 




GEKA destekli “Mavi Nesil: Denizci Eğitimci Merkezi Kurulması" projemiz kapsamında hem örgün eğitimde, hem de mesleki eğitim kurslarında kullandığımız Ahşap Atölyesi, Mekanik Atölyesi, Bilgisayarlı Teknik Çizim ve Modelleme Atölyesi, Kaynak Simülatörü, Üç Boyutlu Yazıcı ve Modelleme Atölyesinden oluşan Gemi İnşa Atölyeleri, Gemi İnşa Uygulama Hangarlarımız tanıtıldı.

 
    
 
 
 
Muğla Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcımız Sayın İsmail SOYKAN, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada "Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından geliştirilen ve başarılı bir şekilde yürütülen Mavi Nesil Projesi yatçılık, yat hizmetleri, yat inşaatı, yat bakım ve onarımı gibi konular başta olmak üzere denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel talebinin karşılanmasında örnek ve önemli bir adımı temsil ediyor. Bu proje, bölgemizin denizcilik alanında istihdam edilebilirliği arttırma noktasında ekonomik ve sosyal kalkınmasına olumlu katkılarda bulunacak nitelikte ilerlemektedir. Biz de bu ziyaret kapsamında, projenin gelişimi hakkında bilgi aldık, aynı zamanda Mavi Nesil Projesi’nin daha da genişletilerek yaygınlaştırılması için desteklerimizi iletmek üzere buradayız." dedi.

 
    
 
 
 
 
 
Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Özgür AKDOĞAN ise, "Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulunun geliştirdiği ve başarılı bir şekilde yürüttüğü Mavi Nesil Projesi, başta denizcilik ve yatçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirilmesi olmak üzere, bölgemiz ekonomisine ve istihdamına önemli kazanımlar sağlamaktadır. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun Mavi Nesil Projesi, bu anlamda örnek bir girişimdir.
GEKA olarak, Mavi Nesil projesine destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, bu başarılı projenin daha da yaygınlaştırılması için Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokuluna olan desteklerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ziyaretin ardından konukları Müdürlük Makamında ağırlayan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr.Tuncay KULELİ ve MSKÜ BAP Birimi Başkanı Doç. Dr. Osman ÖZKARACA, konuklara teşekkür ederek, projenin gelecekteki aşamaları hakkında bilgi verdiler.
Bu destek ziyareti, yerel düzeydeki işbirliğinin güçlenmesine ve sürdürülebilir denizcilik alanında yapılan çalışmalara verilen önemin altını çizdi.
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 07.12.2023 15:41 Okunma Sayısı : 165

Son Haberler