Denizcilik Mesleki Eğitim Kursu Sertifika Töreni

GEKA Mavi Nesil Projesi kapsamında Gemi-yat inşa sektörlerindeki en temel eğitim gereksinimlerinin karşılanmasına istinaden nitelikli, uygulama bilgi ve becerisi yüksek teknik elemanların yetiştirilmesi amacıyla düzenlediğimiz Denizcilik Mesleki Eğitim Kurslarımızın 1. etabı Ahşap Tekne İmalatı Kursu ilk mezunlarını verdi. 
 


 
07 Aralık 2022 Salı günü Meslek Yüksekokulumuz Yeşil Salon’da gerçekleşen sertifika törenine Kurum Müdürümüz Sn. Prof.Dr.Tuncay KULELİ, GEKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sn. Mehmet SERT, GEKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Mustafa İLHAN, Proje ortaklarından SS Ören Yat İmalat Toplu İşyeri Kooperatif Başkanı Sn. İbrahim Macit GÜNDOĞDU, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. İbrahim AKKAYA, Bodrum Deniz Ticaret Odası’nı temsilen Cem ABBAS, kurslarımızda eğitim veren eğitmenlerimiz Öğr.Gör.Dr.Bülent İbrahim TURAN, Öğr.Gör.Dr.Mehmet AKMAN ve BDMYO Öğretim Elemanlarımızla birlikte değerli basın mensupları katılım sağladı.

 

 
Mesleki eğitim programı süresince içeriği gemi inşaatı sektörüne yönelik meslek grupları ve NACE kodlarına uygun faaliyetlere yönelik mesleki eğitim standartlarına uyumlu bir şekilde hazırlanmış olan kurs programını tamamlayan kursiyerlerimize sertifikaları gelen misafirlerimiz ve öğretim elemanlarımız tarafından takdim edildi. Kurslarımıza katılan başarılı kursiyerler, kurs bitiminde kurs programlarının kendilerine çok faydalı bilgiler ve uygulama becerisi kazandırdığını söyleyerek mutluluklarını dile getirdiler.

   


Alınan başarı belgelerinin, kursiyerlerin konusuna uygun mesleki faaliyetlerde kendini geliştirmelerine ve iş bulmalarına destek olacak nitelikte olduğunu dile getiren Kurum Müdürümüz Sn. Prof.Dr.Tuncay KULELİ yaptığı konuşmasında şu konuların altınız çizdi;


‘MAVİ NESİL PROJESİ: Denizcilik ve Yatçılık Sektöründe Eğitim, Beceri ve İstihdam Edilebilirliği Geliştirme Merkezi” isimli Projemiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek ve koordinasyonuyla, T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanmıştır. Denizcilik Mesleki Eğitim Kurslarda teorik eğitimlerin üzerine her bir kursiyerin uygulama imkanı bulduğu uygulamalı mesleki eğitimler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, (GEKA) ve proje ortaklarımızın destekleri ile Proje kapsamında temin edilen bina, ekipman, techizatlardan faydalanılarak ve okulumuz bünyesinde tam zamanlı olarak çalışan alanında uzman eğitmenler tarafından verilmiştir. Kurs süresince öğrencilere mesleki uygulamalı eğitimlerde kullanmak üzere gerekli iş ve koruyucu ekipmanlar sağlanmış, iş sağlığı ve güvenliği hususlarına dikkat edilmiş, her bir kursiyere eğitime destek kitabı, öğretim elemanlarımızca hazırlanarak ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Kursiyerlerimiz mezun olduktan sonra alanlarında istihdam edilebilecek ve denizcilik sektörüne nitelikli elaman yetiştirmek için düzenlediğimiz kurslarımız 2. Etap ile devam edecektir.’
 
Kursiyerlere sertifikaları takdim edildikten sonra misafirlere yeni yapılan atölyelerimiz ve simülatörler tanıtılmış ve tören kampüs gezisi ile son buldu.

 
 

Son Güncelleme Tarihi : 23.12.2022 11:57 Okunma Sayısı : 608

Son Haberler