Bodrum Osmanlı Tersanesi'ne Kültürel Gezi Düzenlendi

Denizcilik ve tekne yapım tarihinin önemli bir bileşeni ve Osmanlı döneminde gemi inşasına verilen önemin bir simgesi olan Bodrum Osmanlı Tersanesi için düzenlediğimiz kültürel gezi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Gemi İnşaatı Programı öğrencilerinin katılımı ile 18 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleşmiştir.

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı donanmasına inşa ettiği kalyonların hem inşası hem de tamirinin yapıldığı Osmanlı Tersanesi, o dönemde deniz gücünü destekleyen stratejik bir konumda faaliyet göstermiş önemli tarihsel bir kalıntıdır. Tarihsel belgelere göre, varlığı ile ilgili ilk bilgiler 1727 tarihli Kızılhisarlı Mustafa Paşa vakfiyesine dayandığı çeşitli kaynaklarda vurgulanan Bodrum’da Osmanlı Tersanesi, Günümüzde ise sanat galerisi olarak hizmet vermektedir.



Osmanlı Tersanesi mevkiinde Osmanlı zamanında, Kalyonların inşa edildiği alan hakkında bilgilendirme




Kızılhisarlı Mustafa Paşa ve oğlu Kaptan-ı Derya Cafer Paşa’nın Türbelerine ziyaret



Kültürel gezi esnasında, tarihi Osmanlı Tersanesi’nin bugünkü konumu görülmüş, Bodrum’a tersane inşa etmek için gelen Tersane Komutanı Kızılhisarlı Mustafa Paşa ve oğlu Kaptan-ı Derya Cafer Paşa’nın türbeleri yerinde ziyaret edilmiştir.
Öğrencilerimizin ilgiyle katılım gösterdiği Osmanlı Tersanesi ve Sanat Galerisi kültür gezisinde bizlere eşlik eden ve katkı sağlayan Milta Bodrum Marina ekibine destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.






 

Son Güncelleme Tarihi : 23.05.2022 14:17

Son Etkinlikler